04.01.2013 2591

Yenişehir de orta öğretim alanındaki ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla  Hacı Salih Efendi Mahallesinde yeni bir lisenin açılması gündeme gelmiş, ve bu amaçla 1997 tarihinde yapımına başlanan okul binası 1999 yılında bitirilerek  hizmete açılmıştır. Büyük Türk  mütefekkiri, Ziya Gökalp´in adını alan okulumuz  1999-2000 Öğretim Yılında 25 öğretmen  ve 750 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Okulun kurucu müdürlüğünü Mahir AYGÜN yapmış, ardından sırasıyla; Ömer DENGİZ, Sebahattin DÖNMEZ, Şerafettin HANCI, Cengiz SEVER müdürlük görevlerinde bulunmuşlardır.

Okul müdürlüğü görevi halen Mehmet Lütfi KARACA  tarafından yürütülmektedir.

Büyük Atatürk'ün izinde , çağdaşlık meselesini yarınlara aktarmak isteyen Ziya Gökalp Lisesi kısa bir süre içerisinde ilimizin önemli bir eğitim kurumu haline gelmiş; spor, sanat, kültür faaliyetlerinde ve yarışmalarında , bölge, il, ülke ve hatta dünya çapında dereceler elde etmiştir.